✓ Vóór 14:00 uur besteld = binnen 48 uur verzonden (ma-vrij)               ✓ Gratis verzending vanaf 50 euro         ✓ Gratis body butter bij besteding v.a. 75 euro

ABOUT

Mijn naam is Rhodé,

de eigenaar, bedenker en maker van alle producten op deze webshop. En dat doe ik met heel veel passie, enthousiasme, liefde, zorgvuldigheid en plezier.

Mijn doel is om voor jou natuurlijke producten te maken van hoge kwaliteit. Zodat jij, net zoals ik, niet meer zonder natuurlijke producten kunt en er echt van gaat houden. Het belangrijkste is dat de producten 100% natuurlijk zijn, van decoratie tot verpakking. Zo zijn alle producten op deze webshop duurzaam, milieuvriendelijk en uiteraard vrij van plastic verpakkingen.

Wat mij ertoe heeft gezet om natuurlijke verzorgingsproducten te maken?
Ik zou zeggen: pak je handcrème of douchegel erbij en lees eens de ingrediëntenlijst…

Juist! Daar kom je niet wijs uit, toch? Ten eerste zijn het ontzettend veel ingrediënten en daarnaast kun je ze niet eens uitspreken! Dat is meestal geen goed teken, want dat betekent vaak dat er veel chemische producten, hormonen en onnatuurlijke conserveringsmiddelen in zitten. Deze chemische producten gebruik je op je huid met het gevolg dat ze je bloedbaan in gaan! 

Een tijd geleden ben ik mij gaan verdiepen in cosmetica en meer natuurlijke verzorgingsproducten. Ik was het namelijk helemaal zat dat er overal zoveel ‘troep’ in zit. Ik kwam er snel achter dat als we op de huidige tour doorgaan met al de chemische producten het er niet goed uitziet… Een wat minder leuk onderwerp, maar één op de drie personen heeft kanker in Nederland. Het is een verschrikkelijke ziekte en er sterven veel mensen aan wereldwijd. En cosmetica is hier een grote bijdrager aan!

Door mij te verdiepen in cosmetica , kwam ik er namelijk achter dat 60% van wat je op je huid gebruikt, in je bloedbaan terecht komt! Als je bijvoorbeeld je handen insmeert met handcrème waarvan je de ingrediënten niet eens kunt uitspreken, komen al die chemische stoffen niet alleen op je huid, maar ook in je organen. Ik schrok mij een hoedje en heb vanaf die dag al mijn onnatuurlijke cosmetica weggegooid. 

Grote cosmetica bedrijven beweren dat ze geen schadelijke producten verkopen, maar er zijn talloze bewijzen dat dat niet waar is. De grote cosmetica industrie heeft inmiddels ook een ‘natuurlijke’ lijn opgericht, maar daar zit nog steeds microplastic in. Dus laat je niet voor de gek houden!

Doordat ik op de natuurlijke tour verder wou, kwam ik erachter dat er eigenlijk nog niet zo veel om gegeven wordt. En als ik een goed product tegenkwam, kostte dat meteen een fortuin! Dat kan beter, dacht ik. En zo heb ik mij aangemeld voor cursussen om te leren hoe je natuurlijke cosmetica kunt maken. Geloof mij, ik heb nog nooit zoveel geleerd! Alle informatie die ik heb opgedaan ben ik thuis gaan proberen om te maken. De theorie omzetten in de praktijk. Een heel scheikundig denken komt er ook bij kijken. Iets waarvan ik dacht dat ik dat niet zou kunnen, vind ik nu hartstikke leuk! 

Elke keer als ik een zeep, body boter, scrub of iets anders maak, leer ik weer nieuwe dingen. Soms hoeft er namelijk maar van één klein dingetje iets teveel of te weinig in te zitten en dan mislukt het hele recept. Zo heb ik door het te doen en veel te oefenen, geleerd wat het beste werkt en daar kun jij nu van genieten!

Geniet van je favoriete natuurlijke producten! Je helpt er niet alleen jezelf mee, maar ook de natuur!

Take care of our planet, take care of yourself.

love,

Rhodé